Ringkernen, Spoelen en Calculators

Toroidal Ferrite Core Inductor Calculator  AC6LA  (Excel)

De hele Fair-Rite Material bibliotheek zit er in!

Wat een schitterende tool met die embedded productdata! Dat vergemakkelijkt het leven van de ontwerpende amateur / techneut een heel stuk. Een enorme partij werk om die product data allemaal in je sourcecode in te voeren.

mini Ringkernrechner

De mini Ringkernrechner van DG0KW wordt gebruikt voor het berekenen van inducties (spoelen), het aantal windingen op ringkernen, ferriet en luchtspoelen. Deze worden gebruikt voor baluns, ununs, bandpass en lowpassfilters, oscillators en meer. De gegevens van de kernen zijn in het programma geïntegreerd.

Coil32

Coil32 van Valery Kustarev gratis downloaden van coil32.net. Ook tips en achtergronden voor het ontwerpen met spoelen voor bijv. een schakelende voeding, een helical resonator, en meer. Naast praktische informatie ook theorie, formules en achtergronden. Online calculators om bijv. de permeabiliteit van een onbekende ringkern te bepalen of een PI matching netwerk te berekenen. De sourcecode is beschikbaar op Github. Coil32/64 is beschikbaar voor Windows 7, 8, en 10, (32/64-bit), Mac OS, Linux Debian- en Fedora-based distro’s, en Android